Darmowa dostawa od 150,00 zł

Najzdrowsze eko drugie śniadanie!

2021-03-15
Najzdrowsze eko drugie śniadanie! Czy to w pracy, domu, czy w szkole, zawsze gdzieś po śniadaniu a przed obiadem łapie nas ochota na małe apetyczne co nieco, jak w przypadku Kubusia Puchatka. Jednak nasze małe co nieco nie powinno doprowadzić do utknięcia w Króliczej norze, zatem większość z nas stawia na szybki jogurt, kanapkę lub batonik. Warto jednak pamiętać, że wszystko co zjadamy, nawet takie małe co nieco ma wpływ na nasz organizm, a zdrowa dieta to podstawa dobrego funkcjonowania. Specjalnie dla tych na diecie oraz tych, którzy chcą jeść lepiej w trosce o swoje ciało, a także z myślą o ludziach dążących do życia eko przygotowaliśmy cenne porady, dzięki którym wasze drugie śniadanie będzie nie tylko pożywne, ale również wolne od toksycznych substancji. Wystarczy postawić na ekologiczne produkty! Na pierwszy ogień mąka ekologiczna. Większość z nas nawet nie zdaje sobie sprawy, że tego typu produkty mogą być eko – w końcu mąka ekologiczna oraz zwykła to przede wszystkim rozdrobnione ziarna zbóż. Sekret tkwi w sposobie ich uprawy. Mąka ekologiczna to ziarna rosnące bez obecności agrochemii, czyli silnych i niebezpiecznych dla zdrowia nawozów sztucznych, które zawsze pozostawiają ślad w roślinie. Odpowiedni wybór mąki to zdrowsze naleśniki, chleb czy ciasta, których jest podstawą. Podobnie rzecz ma się w przypadku słodkości. Czekoladowe płatki, które kupujemy w kolorowych opakowaniach to najczęściej cukier i olej palmowy, a sam produkt obok prawdziwej czekolady nawet nie stał. Znacznie zdrowszą przekąską będą czekoladowe płatki BIO, które powstają z ziaren kakaowca zrównoważonego rozwoju, bez dodatku substancji wspomagających wzrost czy nadających kolor. Takie czekoladowe płatki dodane do owsianki czy naturalnego jogurtu pobudzą twoje kubki smakowe oraz dodadzą ci potrzebnej energii. Warto zwrócić uwagę na tych kilka wyszczególnionych kwestii, przede wszystkim ze względu na nasze organizmy. Rynek ekologicznych rośnie z każdym rokiem, podobnie jak świadomość konsumencka. Nie chcemy wrzucać w siebie konserwantów, sztucznych barwników, a tym bardziej agrochemii. W nas ani w naszych bliskich, którym również często przygotowujemy przekąski. Dbajmy o nasze zdrowie i nasze podniebienia – w końcu takie naleśniki z czekoladą czy ciasto z eko dżemem smakują jeszcze lepiej.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel